Tag børnene med på fototur

Fotografi er en god beskæftigelse for hele familien. Det giver noget at være sammen om, og det giver mulighed for at lære af hinanden. Selv børn nede i børnehavealder kan godt fotografere med et simpelt kamera – og du vil blive overrasket over de perspektiver de har på verden.

Der sker noget helt særligt når man giver børn et kamera i hånden. Så find et gammelt kompaktkamera og tag det med. Du behøver ikke at være så bange for om kameraet bliver ødelagt. For det første er de fleste kameraer mere solide end du tror – og for det andet så ved børn godt at kameraer er dyre. De passer virkelig godt på dem.

IMG_6657_web

Nye vinkler

Læg en plan når i tager af sted. Brug evt. lidt tid på at se på naturbilleder før I tager ud i Nationalparken. Snak om hvad det er for et sted I skal hen, og hvad man kan regne med at finde der. Det er sådan set den samme research man som voksen med fordel kan lave.

Find ud af hvilke typer af billeder I vil tage. Skal det være billeder af blomster. Af dyr. Eller er ideen bare at tage ud i naturen og se hvad der sker. Være åben for “sideskud”.

Når I så er taget ud så sørg for at have kameraerne om halsen eller i hånden. Hvis de ligger i en taske så ender det med, at de slet ikke bliver taget frem. Sørg for at kameraet er parat, hvis der sker noget interessant.

Du vil opdage, at børn ser ting helt anderledes end du gør. De er ikke belastet af æstetisk dannelse, og de fotograferer på en helt anden måde. Dels på grund af den anderledes vinkel rent fysisk, men ligeså meget i deres trang til at bruge kameraet til at gå på opdagelse. De går tæt på – meget tæt på. De fotograferer mens de ligger ned. De fotograferer detaljer som du ikke ser.

Tal om billederne undervejs. Giv gerne tips til hvad man kan gøre – og prøv at efterligne det som børnene gør.

Først og fremmest: husk at det skal være sjovt. Det er jo derfor vi gør det.

Bookmark the permalink.

Comments are closed