Regler for Nationalparkernes Fotokonkurrence

 1. Konkurrencen er åben for alle personer uanset alder.
 2. Vinderbillederne vil blive præsenteret på konkurrencesiden eller nationalparkfoto.dk. Alle vindere får besked via e-mail.
 3. Du kan kun deltage med fotografier taget fra og med den 23. marts til og med 25. maj 2014.
 4. For at deltage i konkurrencen skal dit billede være uploadet senest 1. juni 2014 kl. 24:00
 5. Sidste chance for stemmeafgivning i forhold til publikumsprisen er 5. juni 2014 kl. 24:00 – stemmer afgivet herefter vil ikke tælle med i afgørelsen.
 6. Du opfordres til ikke at slette EXIF-data på billedet, da dommerkomiteen skal kunne få adgang til disse data, hvis de anmoder om det.
 7. Du kan kun deltage med fotografier taget i nationalparkområderne: Nationalpark Mols Bjerge, Nationalpark Vadehavet eller Nationalpark Thy.
 8. Du kan deltage med op til 10 billeder – enten fordelt mellem de syv kategorier eller samtlige billeder i én kategori.
 9. Ved upload skal du angive angives, hvilken kategori billedet deltager i, hvilken Nationalpark det er taget i og hvor i Nationalparken billedet er taget.
 10. Det er ikke tilladt at indsende andres billeder – billedet skal være taget af den person der deltager i konkurrencen. Ved deltagelse bekræfter du, at du er forfatter til de uploadede billeder og dermed har ubegrænset ret til brug af billederne. Desuden bekræfter du, at de uploadede billeder er fri for tredjemands rettigheder, især at alle identificerbare skildrede personer er i overensstemmelse med de ovennævnte retningslinjer, og at intellektuelle ejendomsrettigheder af tredjemand ikke er blevet tilsidesat.
 11. Ved deltagelse accepterer du at dit navn kan blive nævnt i forbindelse med konkurrencen
 12. Du kan trække dine fotos ud af fotokonkurrencen ved at slette dem via din personlige deltager-konto.
 13. Billedet i kategorien “Nationalparkdagen” skal være taget i weekenden 24/5 – 25/5 2014 i en af de tre nationalparker.
 14. Du må gerne redigere dit billede digitalt, men billedet må ikke være et komposit af flere forskellige billeder. Du må f.eks. ikke udskifte himlen på billedet.
 15. Nationalparkerne får anvendelsesret til alle præmierede billeder og kan bruge disse til markedsføring af Nationalparkerne på alle medier – herunder web, tryk og merchandise. Billederne må dog ikke overdrages til tredjemand uden udtrykkelig aftale med fotografen. Fotografen beholder ejendomsrettighederne/ ophavsrettighederne til det præmierede billede.
 16. Ved deltagelse i fotokonkurrencen giver du Danmarks Nationalparker, CEWE COLOR og relaterede CEWE COLOR-virksomheder definitiv ret til at benytte uploadede billeder til PR-arbejde i forbindelse med konkurrencen. Danmarks Nationalparker og CEWE  har ret til at offentliggøre, kopiere, distribuere eller på anden måde benytte billederne med det formål at gøre reklame for og præsentere konkurrencen.
  Rettighederne omfatter også brug af de uploadede billeder til:
  a) Præsentationer på udstillinger
  b) Offentliggørelse på internettet og i sociale netværk
  Eventuel yderligere kommerciel brug ud over de nævnte vil kun blive gennemført efter aftale med deltageren.
  Dette foregår udelukkende i forbindelse med konkurrencen og i den efterfølgende præsentation af vinderbillederne.
 17. Ansatte og andre personer med tilknytning til Nationalparkerne, Fotografikurser.dk og sponsorer og deres nære familie kan ikke deltage i konkurrencen.
 18. Dommerkomiteen vælger vinderne ud fra motiv, udførelse, originalitet og fotografiets evne til at skildre og tolke temaet.
 19. Du skal selv indhente skriftlig tilladelse til offentliggørelse fra de personer som er på dine billeder – nationalparkerne og CEWE påtager sig ikke ansvar herfor.
 20. Uploadede billeder med anstødeligt indhold vil uden videre blive slettet.
 21. Billedet skal uploades i minimum 2400*1600 pixels som enten JPG eller TIFF. Filen må maksimalt være på 10mb.
 22. Ved at uploade fotos accepterer du vilkår og betingelser for deltagelse i konkurrencen.

Comments are closed