Præmier

Der er præmier på mange niveauer i konkurrencen. I de lokale konkurrencer vil der være præmier til vinderne i hver af de syv kategorier. I den nationale konkurrence vil der være også være præmier til vinderne i de enkelte kategorier – og så er der naturligvis en hovedpræmie til den overordnede nationale vinder.

I de næste uger op til konkurrencen begyndelse den 23/3 vil der løbende blive offentliggjort præmier fra vores sponsorer. Så følg med på vores Facebook-side eller tilmeld dig vores nyhedsbrev for at følge med i hvad præmierne er. Eller kom tilbage på denne side tit.

Hovedpræmie

Til den overordnede vinder som juryen kårer til at have taget konkurrencens bedste billede vil der være et helt nyt kamera. Canon Danmark har meget generøst sponsoreret Nationalparkernes Fotokonkurrence med et

Canon EOS 70D spejlreflekskamera med 18-135mm objektiv

EOS-70D-FRA-VARI-ANGLE-MONITOR-OPEN-w-EF-S-18-135mm-IS-STM-3

Sponsoreret af

Canon-logo

Kameraet har en 20.2mp CMOS-sensor og et helt nyt Dual Pixel AF som gør det muligt at fokusere mens man skyder video. Der er indbygget WiFi for trådløs overførsel af billeder, det kan tage op til 7 billeder i sekundet og er fyldt med adskillige andre innovative features.

Nationale førstepræmier i kategorierne

Vi er glade for at Goecker har valgt at bakke op om konkurrencen – og at de sponsorerer lækkert fotoudstyr til de syv der vinder førstepræmien i de enkelte kategorier på landsplan. Vi vil gerne holde spændingen lidt ved lige – og i løbet af de næste uger vil vi afsløre hvilket udstyr der er tale om. Følg med her på siden for at se lækkerierne.

News-GoeckerKategori 1 – Fred og velbehag

think tankI kategorien “Fred og velbehag” er der mulighed for at vinde en virkelig lækker fototaske – nemlig Think Tank Airport Accelerator rygsækken.

Det er en taske med plads til det meste – hele 2 kamerahuse, 6-8 objektiver og en computer eller iPad. Og allerbedst er det at den overholder målene for håndbagage hos langt de fleste flyselskaber. Så når man skal ud og opleve verden er dette en præmie man bliver virkelig glad for.

Tasken har plads til en vanddunk, mulighed for at sætte stativet fast på siden – og leveres med et regnslag så man kan få beskyttet sit dyrebare fotoudstyr når man bevæger sig rundt i naturen.

Kategori 2 – Vand / Svøm

goproHvis man vinder kategorien Vand / Svøm er man nok glad for vand – og så har man brug for et kamera som kan tåle lidt af hvert. Derfor har Goecker valgt at forkæle vinderen med et GoPro Hero3 Black Adventure - Vandtæt ned til 60 m. Kan optage vidvinklet video i professionel kvalitet på henholdsvis 1440p 48fps, 1080p 60fps og 720p 120fps, samt 14 megapixels stillbilleder med en hastighed på 30fps.

Hero3+ Black Edition har indbygget og forbedret Wi-Fi og den vandtætte Wi-Fi remote, som kan fjernstyre op til 50 GoPros medfølger. Hent GoPros App og udforks mulighederne med Wi-Fi endnu mere. GoPro har yderligere raffineret deres audiosystem, så det er muligt at optage de naturlige, subtile lyde fra stemmer og musik, udover de mere kraftfulde lyde fra f.eks. sportsudfoldelse og motorer. Samtidig undgås frustrende lyd fra vind under højhastigheds-optagelser med GoPros kendte windnoise reduction.

Kategori 3 – Luft / Flyv

01 Mar. 21 09.02Vinderen i kategorien Luft / Flyv vil komme til at bevæge sig noget lettere rundt når han eller hun fotograferer – for førstepræmien i denne kategori er et Siriu T1205X Kulfiber fotostativ. Fordi det er lavet i kulfiber er det betydeligt lettere end tilsvarende stativer i metal – det vejer kun 800 gram! Det fylder heller ikke så meget i oppakningen – sammenfoldet er det på 34cm – men fuldt udfoldet er det på 130cm. Det er lavet specifikt til rejsebrug, så vinderen altid kan have det med sig.

Stativet har en unikt designet benmekanisme, som gør det muligt at bøje benene op til 180°. På denne måde kan stativet foldes sammen, så det er betydeligt mindre end stativer i sammenlignelig størrelse med konventionelt designede ben. Tryk ganske enkelt på benets lås og vend benet 180°.

Kategori 4 – Mennesket

canon speedliteTil vinderen af kategorien mennesket er der en Canon Speedlite 430 EX II – afløseren for den tidligere 430EX.

Der er tale om en ægte systemflash, som naturligvis kan anvendes sammen med såvel analoge som digitale Canon DSLR kameraer, og den er fuldt kompatibel med Canons E-TTL II lysmålingssystem, som er direkte koblet til afstandsindstillingen, lige som den kan anvendes som trådløs slaveflash.

Sammen med kompatible EOS kameraer registrerer Speedlite 430EX II endvidere, om kameraet er forsynet med en APS-C, APS-H eller en full-frame sensor. Sensorens størrelse har nemlig betydning for flashens zoompositioner, som dermed optimeres, lige som der tages højde for den nødvendige styrke i lysudladningen.

Kategori 5 – Tæt på og Landskabet

wacomTil vinderen af kategorien “Tæt på og Landskabet” er der en Wacom Intuous Pro Medium pentablet. For alle der arbejder med billedredigering eller digital illustration er en tablet ofte et meget bedre valg end mus eller touchpad. Den nye Intuous Pro kombinerer touch for hurtig betjening med Wacoms meget præcise trykfølsomme pen-teknologi.

Du finder 8 programmerbare genvejstaster samt et scrollhjul, som gør at vinderen kan indstille den præcis til sit behov og sine foretrukne programmer.

Kategori 6 – Fri kategori

Skærmbillede 2014-03-17 kl. 20.05.18For den der vinder den åbne kategori er der lidt mindre pladsproblemer i fremtiden. For her er præmien en LaCie Rugged harddisk med både Thunderbolt og USB3 fra Goecker. En harddisk lavet særligt til at kunne tåle nogle tæsk – så det er en disk du kan have med ud når du fotograferer.

Kapaciteten er på intet mindre en 1 tb – altså 1000gb. Det betyder at der er plads til 40.000 billeder i RAW-kvalitet – og at hastigheden er høj nok til at man kan arbejde med billederne i Lightroom eller Photoshop. Det at disken har både Thunderbolt og USB3 betyder endvidere at den er brugbar hvad enten du bruger Mac eller PC.

Kategori 7 – Nationalparkdagen

siriumonoI kategorien “Nationalparkdagen” præmieres billeder taget i forbindelse med nationalparkdagen den 24/5 og dagen efter, hvor der fortsat er arrangementer. Det er en dag med fuld fart på, hvor man som fotograf skal være så mobil som mulig – og Goecker har fundet en præmie frem til fotografen med fart på.

Vinderen af denne kategori vinder en Siriu P-324 Monopod i kulfiber / carbon med tilhørende kuglehovede Siriu K-10X. Dette et-bens-stativ kan gå helt op på 170cm – og vejer under 500g. Når det er lukket sammen er det helt nede på 56 cm – så det passer i en fototaske, og man kan altid have det med.

Du kan bruge en monopod til at stabilisere et stort teleobjektiv – eller til bare at holde lidt mere styr på kameraet når lukkertiden er lidt ud over det sædvanlige.

Juryens specialpriser

Til vinderne af juryens særligt udvalgte specialpriser vil der også være præmier. Vi tør godt love at det bliver noget helt særligt.

Ophold for to på Stenbjerg Kro i Thy med fotosafari

Skærmbillede 2014-03-18 kl. 11.33.24Den ene af juryens specialpriser er muligheden for et fotografisk ophold i Nationalpark Thy. Vinderen bor sammen med en ledsager på Stenbjerg Kro, hvor der er inkluderet en 3-retters menu. Men der er mere end det – for med i præmien er også en 6 timers fotosafari i Nationalpark Thy med naturfotograf Jens Kristian Kjærgård. Så der bliver virkelig mulighed for at forkæle samtlige sanser – og samtidig også få udvidet sit fotografiske kendskab.

Ophold for 2 på Ebeltoft Strandhotel med fotosafari

I Nationalpark Mols Bjerge er juryens specialpris en fotosafari i den fantastiske natur i området. Vinderen, med ledsager, får et mini weekendophold på Ebeltoft Strandhotel, inkl. eftermiddagskaffe, 3-retters menu, overnatning på dobbeltværelse og morgenbuffet.
Men der er mere end det – for med i præmien er også en eksklusiv fotosafari med naturfotograf Ann Malmgren som personlig guide. Så der er både gastronomisk forkælelse og en enestående mulighed for at lære nyt om fotografering til vinderen.

Ophold for to på Mandø med fotosafari

I Nationalpark Vadehavet giver juryens specialpris muligheden for en helt særlig oplevelse, nemlig et ophold for to på Mandø – øen der kun kan nås ved lavvande. Vinderen og en ledsager overnatter på Bed&Breakfast Mandø, med en tre-retters menu på Mandø Kro inkluderet.

Men der er mere end det – for med i præmien er også en eksklusiv fotosafari med naturfotograf Jan Tandrup som personlig guide. Så der er både mulighed for enestående naturoplevelser, fred og ro, samt en enestående mulighed for at lære nyt om fotografering til vinderen.

Publikumsprisen

Når konkurrencen er igang vil der være mulighed for at man stemmer på de enkelte billeder – og den som får flest stemmer på tværs af alle nationalparker og kategorier vinder publikumsprisen.

Vinderen af publikumsprisen får virkelig mulighed for at få vist sit fotografi på den flottest mulige måde. Præmien er nemlig et valgfrit CEWE vægbillede med vinderens eget foto. Inkl. beslag og forsendelse. Samlet værdi kr. 3.000.

miljobillede2b (1)

image002

Lokale vindere

Der kåres en lokal vinder pr. kategori + en anden og en tredjeplads pr. kategori. Førstepræmierne til de lokale vindere er sponsoreret af CEWE NORDIC / CEWE FOTOBOG – det er en  CEWE FOTOBOG XL-Hardcover 26 sider på fotopapir incl porto til en værdi af 628,95 kr

image002

Lokale andenpræmier

Thy

natur_i_særklasseTil andenpræmierne i Nationalpark Thy er der et eksemplar af bogen “Natur i Særklasse” af fotograf Jens Kristian Kjærgaard og forfatter Karsten Bjørnskov. Forfatter og fotografen tager læseren med på en oplevelsesrejse i Danmarks første nationalpark -Nationalpark Thy. Rejsens tager sin begyndelse ved kysten og havet som nærmeste nabo. Aktiviteter, bunkers, kystnedbrydning er eksempler på emner fra kysten. Vi drager videre over klitterne og besøger hederne. Undervejs er der besøg hos blandt andet Trane, Storspove og Tinksmed. Indimellem bliver der kikket nedad til en ofte magisk verden hos planter, svampe, insekter og krybdyr. Turen fortsætter til bl.a. søerne, fugleparadiset Agger Tange og til det unikke klit- og hedelandskab i Hanstholm Vildtreservat.

cykel-vandreguide260214Tredjepræmierne i Nationalpark Thy er bogen “På sporet af Nationalpark Thy“. Det er den første guide, der giver en samlet oversigt over turmuligheder til fods og på cykel i Nationalpark Thy og en beskrivelse af 30 attraktioner, som kan opleves undervejs. Guiden kan bruges både til planlægning af turen hjemmefra og som guide og opslagsværk undervejs. Ideel til fotografen som gerne vil endnu tættere på Nationalpark Thy.

Mols Bjerge

Til andenpræmierne i Nationalpark Mols Bjerge er der et eksemplar af bogen ”One Man One Beach” hvor den kendte maler Ken Zier præsenterer sin serie af malerier, malet fra den samme plet i nationalparken – et billede hver uge i et helt år.
Ken Ziers smukke og meget forskellige malerier beskriver årets gang ved en strand i bunden af Ebeltoft Vig, malet gennem gode og dårlige dage, i regn og storm, magsvejr og solskin. Rejsen gennem de 52 uger viser naturens omskiftelighed og skønhed i på alle årstider.
Bogen er signeret af kunsteneren.

Tredjepræmierne i Nationalpark Mols Bjerge er bogen ”Naturhistorier fra Nationalpark Mols Bjerge” af Morten D. D. Hansen – kendt fra både tv og radio.
I bogen fortæller Morten D.D. en rækker fascinerende historier om naturen i nationalparken og sætter dem i relief med sin store viden og området og biologiske indsigt. Bogen er rigt illustreret med fotos og giver læseren både indsigt og smukke indtryk.

Vadehavet

Til andenpræmierne i Nationalpark Vadehavet er der et eksemplar af bogen “Sælernes univers” af Lasse Fast Jensen og smukt illustreret af fotograf Casper Tybjerg. Bogen tager dig med ind i sælernes forunderlige verden både under og over havets overflade. Sælens udvikling og tilpasning beskrives sammen med et væld af fantastiske fotos af sæler fra hele verden. Bogen indeholder et utal af farvefotos, heraf mange i halvanden- og helsides format, hvilket gør den helt unik.  De mange fotos fortæller deres egen historie om sælerne.

Tredjepræmierne i Nationalpark Vadehavet er bogen ” Nationalpark Vadehavet og byerne omkring marsklandet“ af Willy Johannsen, Carsten Gadgaard og Malte Frimann Runz. Bogen er en introduktion til nationalparken og byerne omkring den – om kendte såvel som mindre kendte oplevelser og seværdigheder – og om en natur som uden sidestykke i Danmark.  Bogen vil fungere fint som inspiration til flere fotooplevelser i Nationalpark Vadehavet!

Comments are closed