At finde det unikke i Nationalparken

At tage et godt billede handler ikke kun om at være god til at bruge sit kamera. Faktisk er det en meget lille del af det. Det gode billede kommer fordi man finder sin helt egen vinkel. Og så er det ligemeget om det er taget med en iPhone eller et professionelt spejlreflekskamera.

Fra Vadehavet

Fra Vadehavet

Nationalparkernes Fotokonkurrence er åben for alle. Det står der i reglerne – og det mener vi. Her kan alle være med, og ingen skal føle sig udelukket. For konkurrencen handler mest af alt om at tage ud og opleve nationalparkerne og alt det de har at tilbyde. Så det handler om at finde noget unikt. Finde sin egen vinkel og sin egen stemme.

Gå på opdagelse

Så hvad kan du gøre når du vil i gang med at fotografere i nationalparken? Først og fremmest skal du sørge for at have god tid. Tag afsted vel vidende at det her kan tage noget tid. For du kan ikke forvente at løbe ud af bilen, skyde 10-12 billeder fra parkeringspladsen og så køre hjem med fantastiske billeder. Gode billeder tager tid. For gode billeder kommer af gode oplevelser. Gode billeder kommer fordi du giver dig selv lov til at se.

Gå på opdagelse. Hvis du ikke har været i Nationalparken før så gå ind på hjemmesiderne for at se turforslag (ses links nederst her). Vælg en tur som ikke er for lang, men heller ikke for kort. Så skal du begynde at gå og begynde at se.

Du skal ikke have kameraet liggende i tasken. Det skal være fremme og hænge over din skulder eller omkring din hals. Du skal have taget objektivdækslet af – og sat evt. modlysblænde på. Kameraet skal være parat. Hvis du ser et motiv, så skal du ikke til at rode i tasken og finde det frem. Du er her for at fotografere, så du har naturligvis kameraet klar.

Når noget så fanger dit øje – det kan være en detalje eller en udsigt – så brug kameraet til at betragte det igennem. Forsøg at gå i knæ. Gå rundt om. Se det fra oven og fra neden. Læg mærke til hvordan lyset falder. Og vær ikke bange for at skyde løs. Det koster jo trods alt ikke noget.

Lad være med at bruge for lang tid på at se på skærmen mens du er derude. Tag alle billederne med hjem. Se dem igennem på computeren – og find ud af hvad der virker for dig og ikke. Så er du på vej til at finde din egen unikke stemme.

Bookmark the permalink.

Comments are closed